Lebih..Lebih Dan Lebih Yang Diharapkan

LEBIH..LEBIH DAN LEBIH YANG DIHARAPKAN | بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Assalammualaikum wbt. Sedikit atau banyak kedua-duanya tetap sahaja nikmat dan ujian untuk sesiapa sahaja.Ujian mensyukuri setiap pemberian yang dipinjamkan.

LEBIH PUTIH,LEBIH TINGGI,LEBIH KURUS,LEBIH POWER dan pelbagai lagilah LEBIH nya yang tak sanggup nak sebut...sebenarnya malu sendiri.Kadang naik ngeri dibuatnya.Apatah lagi dipromosi secara terbuka.Tidak salah promosi kerana itu solusi memperkenalkan sesuatu produk atau perkhidmatan namun adakala sesetengan perkara itu sangat tidak sesuai diwarta terang-terangan atau terbuka lantaran di akhir zaman ini..anak kecil dan remaja pun segelintirnya akrab dengan gadjet.

Lebih..lebih dan lebih yang diharapkan.Lumrah naluri manusia.Mungkin tidak semualah sentiasa bersikap mahukan sesuatu itu lebih atau berlebihan.Tetapi siapa yang tidak seronok andai apa yang dikehendaki itu lebih.Andai mahukan sesuatu itu lebih.Usaha pun perlu lebih.Doa pun mesti lebih.Taubat pun kena sentiasa lebih.Ibadah apatah lagi seharusnya lebih daripada yang diwajibkan.

TIDAK SALAH mahu lebih berjaya,lebih kaya..lebih melebihi terlebih dahulu daripada orang lain..asal lebih yang dimahu dan dicari tidak mengurangkan kekuasaan dan takdir yang Allah swt tetapkan.

Moga lebih baik menuju Ogos esok. Tamat sudah Julai.

Sekian
Tinta Perdu Cinta ❤
Lebih..Lebih Dan Lebih Yang Diharapkan

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

3 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Semoga ogos menyebelahi kita.... huhuhu

    BalasPadam
  2. sekejap dah nak hampir akhir tahun...5 bulan lagi...pejam celik pejam celik dah Disember nanti

    BalasPadam
  3. smoga bulan ogos bulan yg lebih baik.. semoga covid smakin menghilang.. ameen

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama