Header Ads

Masalah Aku Bukan Masalah Kau Betul Ke

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

MASALAH AKU BUKAN MASALAH KAU BETUL KE

Betul ke tidak

Bila kita hidup berdampingan.Dengan keluarga,atau berjauhan daripada keluarga sekalipun tetap sahaja dekat dengan kawan-kawan,mungkin juga saudara mara,jiran dan sebagainya,jangan anggap masalah aku bukan masalah kau.

Berkongsi masalah untuk mencari solusi dan meringankan tanggungan beban fikiran dan perasaan jangan anggap masalah aku bukan masalah kau kalau ianya boleh dibincangkan.

Atau

Berasa ego tetap mahu lakukan sesuatu mengikut fikiran sendiri sehinggalah timbul masalah dipenghujungnya.Kali ini fikir masak-masak betul ke masalah aku bukan masalah kau.Atau kau akan lebih membawa masalah kepada orang lain.

Nampak tak.

related image
 Masalah Aku Bukan Masalah Kau Betul Ke | Sumber Google

Sekian

Semua menjadi indah pada waktunya

logoblog

14 ulasan:

  1. Tak salah berkongsi dengan orang terdekat. Bukan menampakkan kita lemah pun. Mungkin saja masalah tu jadi mudah kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin pendapat orang lain boleh membantu kita juga kan Kak Ana.

      Padam
  2. Pendam lama2 pun bahaya juga

    BalasPadam
  3. berkongsi masalah. pikul sama2.. bila masalah, jangan terus lepas tangan. saya dah rasa nya sejak jaga orang sakit. ramai lepas tangan dari yang membantu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul.Berat sama dipikul ringan sama dijinjing.Tidak rugi.

      Padam
  4. Berkongsi masalah insyaAllah pasti ringan masalah itu :)

    BalasPadam
  5. Ada masalah yg boleh dikongsi tapi jgn kongsi kat medsos dah heh..heh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat setuju tu Kak PI.Nanti lain jadinya.

      Padam
  6. kadang ada masalah yang perlu kita kongsi dengan orang sebab kalau pendam nanti jadi bernanah...kadang ada masalah yang cukuplah kita saja tahu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju,kena bezakan mana masalah boleh dikongsi dan mana yang cukup disimpan paling rapi cuma DIA yang tau.

      Padam
  7. izzati kadang-kala share masalah dengan orang bukannya apa, kalau tak nak kasi pendapat pun tak apa, cukup ada yang dengar, izzati rasa lega sangat sebab it's not good to keep it all in yourself. 😊

    BalasPadam
  8. Tak salah sesekali kita berkongsi masalah dan rasa dengan orang lain kan. Tapi pastikan orangnya amanah lah kan..

    BalasPadam

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..