MOMORDICA CHARANTIA PAHITNYA PEKAT LIKAT

MOMORDICA CHARANTIA PAHITNYA PEKAT LIKAT | Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. Assalammualaikum wbt. Salah satu sayuran jenis buah yang PC suka dan boleh makan. Potong tipis-tipis. Rendam air garam. Basuh pun ramas dengan air garam tapi pahitnya tetap padu. Berbanding dengan peria biasa tu. PERIA KATAK.

MOMORDICA CHARANTIA PAHITNYA PEKAT LIKAT
MOMORDICA CHARANTIA - PERIA KATAK



Oleh kerana nak juga en suami makan, masam masak campurlah udang. Kadang telur. Ada masa sotong. Antara banyak-banyak menu, menu yang satu ini en suami tak boleh nak terima. Sama jugalah dengan abah mertua dan babah PC. Ko masaklah macam mana pun. Campurlah apa pun walau udang besar penumbuk ke, sotong halus ke. Katanya macam makan nasi dengan kunyah paracetamol dalam mulut bila makan peria katak ni.

Kalau dipaksa makan sedia jelah telinga ucap pahit kat tekak sampai ke telinga la. Dari siang bawa ke esok pagi.

Ya sudah.

Tinta Perdu Cinta ❤
MOMORDICA CHARANTIA PAHITNYA PEKAT LIKAT





PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. Heheh lawak pulak macam nasi kunyah dengan paracetamol ye.

    Kat rumah ni pun jarang masak peria. Kalau ada pun, biasanya Abah yang makan. Mak tak gemar sangat. Cici dengan husband pulak memang tak makan sayur.

    BalasPadam
  2. pahit kan ubat banyak khasiat peria katak ni

    BalasPadam
  3. Kalau cam ni, tak mampu uncle nak makan...

    BalasPadam
  4. Samalah Pak Inche, susah betul nak makan, eh, memang tak makanlah. Tapi Sk suka...

    BalasPadam
  5. Wak pun suka peria katak ni
    Khasiat pun banyak

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama