SAMBAL SARDIN

SAMBAL SARDIN | Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. Assalammualaikum wbt. SAMBAL atau menu pedas mesti ada dalam menu harian PC. Walau cuma cili potong sahaja. Encik suami tak boleh tak makan pedas. Boleh jadi 50 peratus keceriaan dan seleranya terbang melayang-layang diawangan. PC pun sama juga sebeanrnya cuma tak terlalu sangat. Ada ok, tak ada pun ok.

SAMBAL SARDIN

Bulan puasa ni masak lebih la terus. Untuk berbuka puasa dan untuk sahur sekaligus. Kerap panaskan in sya Allah tahan la dia tak basi. Berbka makan dengan nasi dan lauk lain, bila sampai waktu sahur makan dengan roti je kalau PC.

Lagi satu encik suami penggemar ubi kentang. Masak sup letak kentang. Masak kari letak kentang. Masak kicap letak kentang. Nah, PC pun campurkan kentanglah dalam sambal sardin ni. Masak asam pedas boleh letak kentang tak ya. Belum dicuba lagi. Huhuhu.

Mana boleh sambung makan, makan sampai habis dan jangan membazir ok.

Tinta Perdu Cinta ❤
Sambal Sardin

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

6 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. Abe kie pun suka sardin cuma x suka sgt yg pedas2. Sikit2 tu bisa aje dong!

    BalasPadam
  2. hahahha kita pun memang masak semua tu letak kentang hehehe...

    BalasPadam
  3. Taruk cili, taruk kentang, mudah, tak cerewet. Sk tak pernah masak asam pedas letak kentang, cuba PC buat, nanti kongsi ya.

    BalasPadam
  4. Sepanjang 12 hari puasa ni tak buat lagi sambal sardin...eh..nak buat la....makan sahur pun best kan...

    BalasPadam
  5. First time tgk lauk sardin letak kentang. Saya pun sejenis tak tahan pedas. Pagi tadi buat pasta salted egg letak 2 biji cili padi pun terasa jugak effect sampai sekarang. Perut rasa panas je.

    BalasPadam
  6. sedapnya sambal sardin. menu ringkas bila takde idea nak masak apa. asam pedas bubuh kentang? kalau cuba nanti kongsilah macamana.

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama