Header Ads

Kembalilah KepadaNYA

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

KEMBALILAH KEPADANYA.Aku nak ini.Aku nak sangat itu.Itu dan ini banyak yang kita hamba hajatkan,impikan,cita-citakan.Banayak yang tersenarai dan disebut satu persatu dalam doa-doa kita setiap hari.Kerana kita mahu.Mintalah kerana Allah SWT suka hambaNYA yangtidak pernah jemu dan tidak bosan berdoa minta padaNYA.Walaupun pada hal yang serupa diulang-ulang sahaja mintanya.Tidak mengapa.

Kembalilah KepadaNYA

Kita mahu kita minta.Allah mahu Allah beri kalau tidak pun Allah tangguh.Pada waktu yang paling tepat.Tepat itu mungkin di dunia atau mungkin nanti di akhirat.Allah tahu mana yang terbaik.Seperti itu jugalah bila Allah SWT cipta langit dan bumi.Kita ditengah-tengahnya menikmati banyak nikmat daripada alam dan daripada langit juga.

Tiada satu pun yang sia-sia dan tidak berguna bila Allah SWT ciptakan.Membazir,sia-sia dan tiada manfaat bukan sifat Allah SWT.Jadi sama jugalah konsepnya pada diri kita hamba.Tidak Allah ciptakan atau belum ciptakan tanpa alasan yang kukuh.

Sekian.


logoblog

10 ulasan:

 1. terima kasih PC untuk kata2 indah :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sama-sama Syaz. Moga ada sedikit manfaat yang diperolehi ya.

   Padam
 2. betul tu. semua ciptaan Allah ada kegunaannya..

  BalasPadam
 3. Ingat mengingati, berpesan pesan . Indahnya Iman.

  BalasPadam
 4. Amin, terima kasih ats peringatan

  BalasPadam
 5. Yakin kepada Allah. Semuanya akan baik-baik saja :)

  BalasPadam
 6. Jangan pernah jemu meminta kerana DIA tidak pernah jemu untuk memberi.. Kata Syeikh Ibn Atho`illahdi dalam Hikam: Janganlah kelambatan masa pemberian Tuhan kepadamu, padahal engkau bersungguh-sungguh dalam berdoa menyebabkan patah harapan, sebab Allah telah menjamin menerima semua doa dalam apa yang Dia kehendaki untukmu, bukan menurut kehendakmu dan pada waktu yang ditentukan-Nya, bukan pada waktu yang engkau tentukan.”

  BalasPadam
 7. Terima kasih untuk peringatannya PC...

  BalasPadam

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..